Načini plaćanja

Sve cijene stranicama web shopa www.vidam.hr izražene su € (euro)
i do 31.12.2023. preračunato u HRK (kunama ) po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro.

Vidam Trade zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava, a iste vrijede od trenutka njihove objave na stranicama web shopa. Cijene na web shopu mogu se razlikovati od cijena u trgovini.

Naručivanje

Svi proizvodi u našoj web trgovini naručuju se putem elektronskog obrasca web shop-a ili email-a: webshop@vidam.hr, ako takav oblik naručivanja kupcu bolje odgovara. Narudžbe se primaju svakim danom od 0-24 sata, a obrađuju radnim danom pon-pet 07-18 sati.

PLAĆANJE

Kupcima se nude različiti modeli plaćanja:

 • Virmanom ili općom uplatnicom (internet bankarstvom, uplatom na šalteru banke, pošte, FINA-e i sl. )
  Pri završetku narudžbe dobiti će te na e-mail detalje za plaćanje, a radi jednostavnosti i 2D barkod kojeg možete skenirati pametnim telefonom i platiti bez ukucavanja podataka.
 • Plaćanjem na prodajnom mjestu gotovinom ili karticama
visa_fcmc_acc_opt_70_1xms_acc_opt_70_1xDCI Logo horzAmericanExpress50gpayapllepay
 • Plaćanje karticama American Express®, MasterCard® i Maestro®, Visa, Diners i Discover, Google Pay, Apple Pay preko Woopayments  (Stripe)plaćanja koje pokreće svjetski poznati procesor kartica Stripe
  American Express®, Mastercard® i Maestro®, Visa, Diners i Discover, Google Pay, Apple Pay jednokratno
  PBZ kartice primamo do 24 rate, a Diners do 36 rata, ZABA kartice do 24 rate, HPB kartice rate ovise o tome koliko vam je odobreno u banci
  – kada napravite narudžbu i platite karticom preko CorvusPay-a, iznos narudžbe će se predautorizirati, pri čemu banka samo rezervira sredstva na vašem računu. Nakon detaljne provjere stanja zaliha i pakiranja proizvoda, tek tada će se naplata kartice kompletirati u cijelom iznosu.
 • Plaćanje kriptom –  Bitcoin, Etherum, Ripple, Stellar, EOS i DAI
  nacini placanja btc
  Pomoću našeg partnera Paycek imate mogućnost plaćanja kriptovalutama tj Bitcoinom, Etherumom, Rippleom, Stellarom EOSom i DAI, na način da pri  odabiru ovakvog plaćanja odlazite na sigurni server Paycek-a, gdje vršite plaćanje narudžbe. Tamo će vam se iznos narudžbe naplatiti u odabranoj kriptovaluti i  pretvoriti u € (eure) i mi kao trgovci biti ćemo plaćeni u €. Paycek  je u vlasništvu hrvatske tvrtke Electrocoin koji posjeduju i Bitcoin mjenjačnicu u potpunosti sigurnu i sukladnu svim propisima i zakonima Republike Hrvatske.
 • Leanpay više nije dostupan za plaćanje. Plaćanje na rate preko Leanpay –  Leanpay je novi digitalni model plaćanja na rate; bez kreditne kartice, bez papirologije i bez posjeta banci
  Prednosti

  • Plaćanje na rate u web trgovini ili fizičkoj trgoviniHome page_888x262
  • Informacija o limitu u samo nekoliko minuta
  • Potpuno besplatno i bez skrivenih troškova
  • Pregled svih transakcija i dokumentacije na osobnom korisničkom portalu Moj Leanpay
  • Za kupnje od 49,77 €(375 HRK) do 2986,26 € (22.500 HRK), do 24 rate
  • Za kupnju putem Leanpay zaračunavamo naknadu u iznosu od 6%

  Što Vam je potrebno?

  • Pametni telefon, koji koristite samo Vi
  • OIB, broj važeće osobne iskaznice
  • Broj tekućeg računa (IBAN) na koji ostvarujete redovne mjesečne prihode

  Kako funkcionira?

  1. 1. Prilikom izrade narudžbe kao vrstu plaćanja izaberi Leanpay plaćanje na rate
  2. 2. Na email ćeš dobiti ponudu i upute, a na mobitel SMS sa linkom za obradu plaćanja
  3. 3. Unesi sve potrebne podatke i pričekaj odgovor
  4. 4. Pročitaj Ugovor i uvjete poslovanja i elektronski potpišite ugovor
  5. 5. Dovrši proces kupnje
  6. 6. Prilikom dostave provodimo identifikaciju
  7. 7. Prati svoja plaćanja i obveze u portalu Moj Leanpay

 

 • Plaćanje pouzećem do 2.654,46 € (20.000,00 kn)
  Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Pri odabiru ovog načina plaćanja kupac označava izjavu “Upoznat sam s time da narudžba uključuje obvezu plaćanja. Platiti ću dostavljaču prilikom preuzimanja pošiljke”. Također pri odabiru plaćanja pouzećem obračunavamo naknadu od 1% minimalno 0,70€ (5,27 kn) po narudžbi, a na neke proizvode kao što su čelične cijevi i više. Neke proizvode nije moguće kupiti na ovaj način, a sustav web shopa to određuje na stranici za naplatu.

Što je predautorizacija plaćanja?

Pri korištenju kreditnih i debitnih kartica za kupnju proizvoda koji nisu odmah dostupni za isporuku svaka se transakcija najprije prosljeđuje na predautorizaciju banci koja je izdala karticu, pri čemu banka samo rezervira sredstva na vašem računu. Konačna autorizacija, odnosno plaćanje obavlja se tek onda kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda, odnosno mogućnost realizacije narudžbe i dostave. Ako vam ne možemo isporučiti naručeni proizvod u definiranom roku  (proizvoda nema na zalihi dobavljača, proizvod više nije dostupan i sl.), o tome ćemo vas obavijestiti telefonom ili e-mailom, a vi možete odlučiti želite li prihvatiti dulji rok isporuke ili odustati od narudžbe. U slučaju odustajanja od narudžbe banka će rezervirani iznos na vašoj kartici stornirati i vratiti vam ga.

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

Otprema i dostava su ovisne o datumu plaćanja po ponudi i vidljivoj uplati na našem transakcijskom računu, odnosno o dostavljenoj potvrdi o uplati (skenirano na e-mail adresu webshop@vidam.hr ili po dogovoru). Nakon vidljive uplate ili primljene potvrde o uplati, kupljene proizvode isporučit ćemo Vam prema uvjetima dostave definiranima u dijelu Uvjeti dostave.

All payments will be effected in €  Euro currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

Košarica

close
Close Popup

Ova web-stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.  Politika privatnosti
Close Popup